Sunnuntai 14.10.2007 23:23

 

Tämän ammatinvalintatestin perusteella voit tutkia omia mielenkiinnon kohteitasi. Testi perustuu väljästi amerikkalaisen psykologin John Hollandin teoriaan eri ihmistyypeistä. Kyseessä on itsearviointitehtävä, jossa sinun tulee vastata ohjelmassa esitettäviin kysymyksiin. Vastausten perusteella ohjelma laskee sinulle suuntautumistyypit. Jokaisesta tyypistä ja tyyppiyhdistelmästä ohjelma listaa myös tyypille hyvin soveltuvia aloja ja tehtäviä.

Muista kuitenkin:
• Hollandin testi on vain yksi tapa luokitella kiinnostuksen kohtaita. Testi ei siis kerro mitään "yhtä ainoaa totuutta". Jokin toinen testi voi painottaa eri asioita ja antaa siten toisenlaisia tuloksia.
• Tulokset perustuvat omiin arvioihisi, joten ne ovat sitä luotettavampia mitä harkitummin vastaat kysymyksiin. Mielipiteesi voivat kuitenkin ajan myötä muuttua, jolloin tuloskin muuttuu. Tulosta voidaan pitää siis vain viitteellisenä ja se kuvastaa tämänhetkistä tilannettasi.
• Harvat ihmiset kuuluvat vain yhteen tyyppiin. Useimmissa ihmisissä on monen tyypin piirteitä.

Tuloksesi:
Sosiaalinen 61% (joo en edes ole)

Tieteellinen 18%

Systemaattinen 33%

Yrittävä 51%

Taiteellinen 72% (joo en edes ole)

Käytännöllinen 21%


Vastauksiesi perusteella olet taiteellinen ja sosiaalinen. Alle on listattu joukko ammatteja, joissa voit parhaiten hyödyntää näitä ominaisuuksia. Tarkemmat kuvaukset eri ammateista ja niihin kouluttautumisesta löydät ammattinetti.fi:stä.

Näyttelijä (joo ei riittäis kyl rohkeus)
Tanssinopettaja (wtf?)
Tulkki (mieluummin kääntäjä)
Kuvaamataidon opettaja (ehm joop...?)
Kirjailija (kylkylkylkylkyl <3)
Muusikko (khörm, ai nii millä lahjoilla???)
Mainospiirtäjä (kylljoo xD)
Kapellimestari (joo kyllä!)
Muotisuunnittelija (jooooooooooooooooooo!)
Mainostekstien kirjoittaja (kylkyl xD)
Kuvataiteilija (joo. miksei)
Säveltäjä (jooei.)
Toimittaja (JOOOOO!!!)

http://www.tat.fi/backstage/ammatinvalinta/